onsdag 2 februari 2011

Volvon!!

Hämtade volvon från verkstaden igår. Usch vad det sved i plånboken. Nästan 7000 för det lilla de gjorde. Det var vindrutetorkarmotorn som gått och det var den som kostade. BLÄ! De servade bilen också och lagade låset så det var iofs en del som de gjort men mycket pengar är det. Såg i noteringen att bilbatteriet var dåligt men det var inga problem när jag skulle åka därifrån eller efter den stått på jobbet hela dagen.

Mamma kom idag på eftermiddagen med tåget. Hon hade bestämt att hon inte skulle sova över utan åka hem på kvällen. Tur var väl det. Hon ska alltså ta volvon med sig och när vi skulle gå till affären gick vi förbi volvon för att hämta serviceboken och sedan gå förbi nya bilen så att hon skulle få se den. Tro inte på 17 att volvon är helt död. Inget batteri överhuvudtaget. Hur gick den från ok till död? Och självklart idag när mamma ska köra hem den.
Vi hade ätit middag först och sedan var vi och handlade. Därefter bestämde mamma sig för att åka direkt utan fika eftersom vi blev nu tvungna att kabelstarta bilen. Fram med den nya bilen och hur gör man då blev frågan????

Som tur var kom en snäll farbror och hjälpte oss. Kvinnor i nöd får hjälp bäst helt klart. Han ställde dit sin egen bil och satte dit kablar och volvon startade i ett nafs. Lite orlig var jag att mamma skulle få ett motorstopp bara för att hon aldrig får det annars. Visade mamma hur lätt det är att byta batteri i volvon och sedan åkte hon. Tack och lov kom mamma fram som hon skulle. Nu blir det bara för henne att byta batteriet och lite i taget enligt anmärkningslistan. Bilen ska besiktas i mars så jag håller tummarna att den går igenom i år också.

1 kommentar:

  1. En ny bil är dyrare att köpa, men billigare i drift.
    En gammal bil är billigare att köpa, men dyrare i drift.
    Generellt alltså.

    SvaraRadera