lördag 9 oktober 2010

9 oktober 2010

Lördag - Utflyktsdags!!!
Skriver idag allt eftersom. Vi blev upplockade av bussen 08,25. Fick äta frukost lite tidigare. Det är jag och 3 personer från den norska gruppen. Färden går nu uppåt mor Teide. Vi stannade efter 20 minuter för dricka och toalettbesök. De hade en souvenirshop också. Längs vägen ser jag träd som ser ut som taller. Vet inte vad det är för träd. Guiden berättar på engelska så det är inte så lätt att höra. Kaktusar med frukter ser jag också.









Väl uppe på Teide var det fint men kallt. Solen värmde men det var ordentligt kyligt. Vägen upp och ner var så kurvig.....

Teide






Därefter stannade vi för att titta på drakträdet som egentligen är en planta, inte ett träd. Massor av kort tas. Det har varit mycket fin utsikt. Jag har köpt getost och platsen vi var vid heter Icod.

Drakblodsträdet

La Casa del Drago - där jag köpte underbar getost
















Barashiko

Mot lunchstället. Till lunch tog vi en trerätters som var ett erbjudande på 10 Euro. Jag fick sällskap vid bordet av en av norrmännen, Johan som är närmare 70. Vi åt soppa, kyckling och glass. Det luktade hav och fisk vid Barrashiko där vi åt lunch. Havet slog på klipporna.





Efter lunch åkte vi till Masca. En enfilig väg som slingrar sig upp och ner. Vid möte finns bara millimeterar till godo. Många tyckte det var jätteläskigt.

Masca









På slutet gjorde vi ett snabbt stopp för att titta på utsikten mot Los Grandiosos (tror jag det heter). Sedan bar det av hemåt.



Los Grandidos i bakgrunden
Väl hemma efter en heldag på utflykt. Vi åkte 08.25 och var hemma 17.30. Snart är det mat och ikväll "Rock Story".Ska sova lite först. Höll på att somna i bussen ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar